Новият шеф на школата на Левски Йончо Арсов започна чистка при треньорите. Първият отстранен е наставникът на набор 2003 Красимир Петров, информира "KotaSport". Според запознати, причината за уволнението е неспазване на новата методика, която Левски въведе при работа с подрастващите.

Още преди дни БЛИЦ разкри, че Петров, както и още няколко от треньорите в ДЮШ на "сините", сред които Йордан Петков и Георги Тодоров, са недоволни от Арсов. Шефът на школата се държал изключително надменно и унижавал наставниците на бъдещите футболисти на Левски.  

Както е известно, на „Герена“ работят по немски модел, който включва определен алгоритъм при обучението на юношите. Всяка тренировка се води от треньора на определен набор, но се наблюдава както от методиста на клуба Емил Атанасов, така и от главния треньор – Христо Арангелов.

Преди месец започна да се мълви на „Герена“, че Арсов е вдигнал мерника на Краси Петров и Йордан Петков, но засега уволнението е застигнало само наставникът на набор 2003. Родителите на децата от тази възраст ще организират подписка в защита на уволнения наставник.