Левски не върви и това е видно за всички. Второто място изглежда в кърпа вързано, отборът постига някакви икономични победи, но те не топлят никой. Феновете не са доволни. Играчите се размотават по терена, бездушни са, на моменти дори смешни. Треньорът Стойчо Стоев не доказва, че може да промени нещо в позитивна посока. Директорът Георги Иванов-Гонзо също е част от тази жалка картинка. Собствениците - също. И съвсем заслужено от няколко месеца отборът е подложен на унищожителна критика. И от свои, и от чужди. Нещо невиждано досега. Знаете ли какво говорим помежду си, че "червените" журналисти са виновни за доста от интригите, проблемите и скандалите в ЦСКА в последните 25 години.

Всяка сериозна редакция има отговорници за ЦСКА и Левски. Тези за ЦСКА ровят всекидневно, вадят кирливи ризи и предизвикват скандали. Ако сте забравили, ще припомним, че преди отборът да потъне във "В" група, всеки ден беше отпред - на вестникарските чела, отпред на информационните сайтове, първи в телевизионните емисии. "Играчите на ЦСКА пак без пари", "ЦСКА дължи... милиона", "Стойчо Младенов е комисионер", "Спряха тока на "Армията", "Генератор спасява положението", "Теренът на "Армията" е буренясал, няма кой да го изчисти" и така може да изброяваме до безкрай. В същото това време "сините" колеги тихичко се спотайваха. Не вадеха скандалите, а ги имаше. Те предаваха, че времето е слънчево и отборът тренира, а през нощта двама се бият във фойаето на хотела по време на зимен лагер. Не пишеха за задължения, бавене на заплати, ментета в селекцията. Е, от време на време някой попиташе: "Тодоре, няма ли да напускаш?" и до тук. ЦСКА беше на топа на устата. В ЦСКА се гърчеха всеки ден и трябваше да отговарят на всевъзможни критики от всички страни.

Днес ЦСКА обаче е във "В" група. Да, пак е замесен в повечето злободневни теми, но в Левски стана друго. Близките журналисти започнаха да критикуват, да търсят сметка и да показват грешки. Започнаха въпросите - защо този е в отбора, кой е виновен, кога ще има оставки, кога Левски ще спечели трофей, кога ще заиграе нормално. Господа в Левски, усетихте ли какво им беше в ЦСКА години наред?! "Синьото" спокойствие не е такова, каквото беше и това стана причина за раздразнение. Гонзо е обиден на журналистите, Иво Тонев тича по алеите на "Герена" като попарен и отказва да говори. Всеки зададен въпрос според шефовете е търсене на интрига. Не, това е работата на журналистите - да питат за скандалното и за проблемите. Другото е гъзолизане и не е от полза нито на медиите, нито на Левски. Защото на "Герена" ще си живуркат в измислен свят и утре ще бъдат разкрити. Всъщност, май вече ги разкриват...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ