Лудогорец изигра много силен мач и заслужено се поздрави с победа над шампиона на Уелс - ТНС. "Орлите" размазаха съперника с категоричното 5:0, демонстрирайки класа в голово шоу на "Лудогорец Арена". Така Лудогорец на практика направи протоколен реванша от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят в Уелс е на 15 август (четвъртък) от 20:30 часа. 

След като предрешиха спора Стойчо Стоев и футболистите му насочват мисли към предстоящото дерби с ЦСКА идната неделя, след което и към плейофа за влизане в групите на Лига Европа. В него "орлите" най-вероятно ще се изправят срещу словенския Марибор, който вчера загуби с 1:3 от норвежкия Розенборг в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Над всички в срещата тази вечер беше Мавис Чибота. Бързоногото ляво крило на Лудогорец правеше каквото си поиска с топка в крака, причинявайки главоболие на противниците. Чибота имаше сериозна "вина" за откриването на резултата в десетата минута, когато автогол си вкара  Раян Харингтън. В 28-ата новото попълнение на "орлите" удвои, а малко преди почивката 3:0 направи Джоди Лукоки.

След почивката се разписаха още Клаудиу Кешерю, като асистенцията беше на Чибота, както и Козмин Моци, който оформи крайното 5:0 в 76-ата минута.

Winbet - на един клик разстояние! (18)

За срещата с ТНС Стоев направи доста промени в сравнение състава, на който заложи при равенството 1:1 с Локомотив (Пловдив) преди дни. От стартиралите на "Лаута" срещу шампиона на Уелс липсват Сисиньо, Георги Терзиев, Драгош Григоре, Жоржиньо, Якуб Шверчок и Вандерсон. 

Централната двойка защитници бяха Козмин Моци и Рафаел Форстър. Атаката водеше Кешерю, който беше подпомаган от Дан Битон, Чибота, Анисе и Лукоки. 

За срещата с ТНС Стоев направи доста промени в сравнение състава, на който заложи при равенството 1:1 с Локомотив (Пловдив) преди дни. От стартиралите на "Лаута" срещу шампиона на Уелс липсват Сисиньо, Георги Терзиев, Драгош Григоре, Жоржиньо, Якуб Шверчок и Вандерсон. 

Централната двойка защитници бяха Козмин Моци и Рафаел Форстър. Атаката водеше Кешерю, който беше подпомаган от Дан Битон, Чибота, Анисе и Лукоки. 

"Орлите" започнаха вихрено. В 10-ата минута Чибота се откъсна вляво в наказателното поле на гостите, стреля от непосредствена близост, топката рикошира в гредата и изненада Раян Харингтън, който при опита си да я спре я прати в собствената си врата - 1:0. В 28-ата Кешерю изведе Чибота сам срещу врататя и крилото технично преодоля Пол Харисън за 2:0. 

Защитата на ТНС продължи да греши, като в 43-ата минута се стигна до трети гол в полза на "орлите". Вратарят Харисън и Раян Харингтън опитаха разиграване, бранителят сбърка, Джоди Лукоки му отне топката и се разписа за 3:0.

През второто полувреме избраниците на Стойчо Стоев значително намалиха темпото, но все пак съумяха да стигнат до още по-изразителна победа. В 65-ата минута Кешерю се разписа за 4:0 след нов отличен рейд на Чибота, който беше над всички в срещата тази вечер.

В 75-ата домакините получиха дузпа за игра с ръка на защитник на ТНС. Козмин Моци стреля от бялата точка, Харисън отрази, но топката попадна право на крака на капитана на шампионите, който направи точна добавка за крайното 5:0.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020

ЛУДОГОРЕЦ - ТНС 5:0
1:0 Раян Харингтън (10-автогол), 2:0 Мавис Чибота (28), 3:0 Джоди Лукоки (43), 4:0 Клаудиу Кешерю (65), 5:0 Козмин Моци (76)

Най-интересното по минути с БЛИЦ СПОРТ:
1 - Начало на срещата.
7 - Антон Недялков центрира в наказателното поле на ТНС, където Кешерю се размина с топката.
10  ГОООЛ! Лудогорец повежда след отличен пробив на Мавис Чибота - 1:0! Райън Харингтън си отбелязва автогол. Чибота стреля силно от малък ъгъл, топката рикошира в дясната греда и попадна право в играча на ТНС, който направи неуспешен опит да я овладее, пращайки я в собствената врата. 
17 - Пропуск на Кешерю. Румънецът стреля в тялото на вратаря на уелсците.
28  ГОООЛ! 2:0 за Лудогорец, Чибота бележи! Бързоногото крило на българския шампион получи извеждащо подаване от Кешерю и на скорост преодоля бранител на ТНС, финтира и вратаря Пол Харисън, за да се разпише с точни изпълнение от малък ъгъл.
38 - Икоко и Пламен Илиев не се разбраха, Дийн Еби отне топката и излезе очи в очи с българския вратар, за късмет на домакините не успя да отправи точен удар. 
43  ГОООЛ! 3:0 за "орлите", Лукоки също бележи! Вратарят Харисън и Раян Харингтън опитаха разиграване, защитникът сгреши, Лукоки му отне топката и се разписа.
45+2 - Край на първото полувреме.
---------------------
46 - Начало на второто полувреме.
47 - Кешерю стреля неточно след подаване на Чибота.
61  Стойчо Стоев извършва първа смяна. Стефан Баджи влиза в игра, Абел Анисе напуска терена.
65  ГОООЛ! 4:0 за Лудогорец! "Орлите" продължават да се забавляват, като този път точен е Кешерю.  Чибота отново блесна със забележителен рейд, като имаше и доза късмет, освобождавайки се от отбраната на ТНС, след което подаде на румънския голмайстор, който прониза Харисън отблизо.
69  Героят Мавис Чибота е заменен от Вандерсон.
75 - ДУЗПА за Лудогорец. Джордан Икоко центрира отдясно и играч в синьо спря топката с ръка в наказателното поле на ТНС.
76  ГОООЛ! Капитанът Козмин Моци изпълни дузпата, Харисън отрази, но топката попадна право на крака на опитния защитник, който направи точна добавка за 5:0!  
77  Дан Битон отстъпва място на Якуб Шверчок.
90+2 - Край на мача. Лудогорец размаза ТНС с 5:0.


ЛУДОГОРЕЦ: 23.Пламен Илиев, 3.Антон Недялков, 30.Козмин Моци , 90.Рафаел Форстър, 22.Джордан Икоко, 12.Абел Анисе (61  25.Стефан Баджи), 44.Яцек Горласки, 8.Дан Битон (77  10.Якуб Шверчок), 92.Джоди Лукоки , 13.Мавис Чибота  (69  88.Вандерсон), 28.Клаудиу Кешерю 
Резерви: 33.Ренан, 21.Драгош Григоре, 25.Стефан Баджи, 18.Светослав Дяков, 17.Жоржиньо, 88.Вандерсон, 10.Якуб Шверчок
Треньор: Стойчо Стоев

Image result for The New Saints F.C.
ТНС: 1.Пол Харисън, 2.Саймън Спендър (69  22.Кейн Люис), 3.Крис Мариът, 4.Кестън Дейвис (46  12.Блейн Хъдсън), 24.Раян Харингтън , 6.Джон Раутлидж , 7.Дийн Еби (61  9.Грег Дрейпър), 8.Райън Бробъл, 10.Даниъл Редмънд, 14.Джейми Мълан, 23.Ейрън Едуардс
Резерви: 25.Конър Робъртс, 12.Блейн Хъдсън, 20.Джоъш Нембхард, 22.Кейн Люис, 32.Били Уайтхаус, 9.Грег Дрейпър, 11.Адриан Чиешлевич
Треньор: Скот Раскоу

Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Мариус Аврам (Румъния)

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация