Арсенал допусна обрат у дома и изненадващо загуби от Айнтрахт (Франкфурт) с 1:2 в мач от предпоследния пети кръг на група F в Лига Европа, но въпреки това остана на върха. „Топчиите“ на практика се класираха за 1/16-финалите, след като в другата среща Витория Гимараеш и Стандард (Лиеж) завършиха 1:1. На тима от Лиеж ще е нужна победа с 5:0 в последния кръг срещу „артилеристите“, за да ги изхвърли от надпреварата.

Лондонският тим доминираше през първата част срещу „орлите“ от Франкфурт, които не организираха нито една опасна атака. Така се стиган до гола на Пиер-Емерик Обамеянг (45+1) след пас на Сака.

След почивката обаче японският халф Дайчи Камада (55, 64) вкара два гола и направи пълен обрат в резултата, носейки така важните три точки за гостите от Германия, които са втори в групата с 9 точки и една по-малко от Арсенал, а в последния кръг приемат последния Витория (Гимараеш).

Старндард (Лиеж) завърши 1:1 при визитата си на Витория в Гимараеш и е трети със 7 точки в тази група. Максим Лестиен (39-дузпа) даде аванс на белгийците, а Андре Перейра (45+1) изравни за португалците, които са на дъното в групата само с 2 точки и без никакви шансове за класиране напред в следващата фаза.