В последните няколко дни целият свят заговори за сръбския гранд Партизан (Белград) и нещо невиждано, което се случи по време на мача им от Лига Европа срещу АЗ Алкмаар, завършил 2:2.

На въпросната среща "гробарите" трябваше да играят пред празни трибуни, тъй като изтърпяват наказание от 2 срещи за расизъм, но вместо това на "Партизан Стейдиъм" имаше 22 хиляди... деца.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

От УЕФА позволиха на сърбите да пуснат на стадиона единствено деца до 14-годишна възраст, а за изненада на цял свят, те бяха достатъчно, за да запълнят голяма част от капацитета.

Това обаче не бе всичко, тъй като всички останаха впечатлени и от фенската страст, която показаха малчуганите. BBC дори ги описа като "22 хиляди шумни деца".

"Имахме наказание от 2 срещи без публика и знаехме, че можем да поканим деца до 14-годишна възраст от училищата. Те нямаше как да дойдат сами, затова дойдоха с техните учители и треньори. Бяха 22 хиляди и дойдоха с организирани автобуси, храна, напитки и пуканки, както и артикули на Партизан", каза говорител на сръбския гранд пред BBC.

Е, за финал няма как да не се отбележи също, че имаше и неприятен момент, създаден от неколцина от децата, които показаха доста неприлични жестове към съперника.