Страх преди битките за влизане в Лига Европа на Лудогорец със словенския Марибор лъха от местните медии. 

Сайтът siol.net пусна материал, в който представя разградчани и пише - “В опита си да оцелее в Европа, Марибор ще срещне най-силния български клуб, който през последната декада се превърна в непоколебим доминатор благодарение на могъщия си собственик Кирил Домусчиев. Със средствата на бизнесмена бяха докарани множество силни чужденци, бе построен модерен стадион и силна детско-юношеска школа. Не на последно място Лудогорец постигна и изключителни успехи в Европа.

Winbet - на един клик разстояние! (18)

Само преди десетилетие всичко в българския футбол беше различно. Доминацията на Левски и ЦСКА бе прекъсвана рядко от Литекс от Ловеч, като дял за успехите имаше и националът Миливое Новакович. Всички очакваха, че Лудогорец на Домусчиев, който вложи милиони в тима си на старта и ангажира Ивайло Петев за треньор, ще танцува само едно лято, но жестоко сбъркаха. 

Доминацията продължава вече осем години, а след силния старт през този сезони петте мача без загуба едва ли имаме основания да смятаме, че ще спре. Те играха два пъти в групите на Шампионската лига и постигнаха историческата първа победа за български тим над Базел”.

Отделно от това сайтът пусна анкета, в която пита - Ще бъде ли елиминиран Марибор от Лудогорец в битката за Лига Европа? Отговорите са 67% "да" и едва 33% "не".

Първата среща между двата тима от квалификациите за Лига Европа е този четвъртък от 20:30 часа в Разград.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020