ЦСКА гостува днес на Лудогорец в дербито на 5 кръг на Efbet лига, а безспорно най-силният коз на „червените“ се казва Люпко Петрович. Това твърдение би било вярно преди всеки мач на тима, но с особена сила то важи за сблъсъците с „орлите“, анализира „Меридиан Мач“.

Шампионите са домакин и от се очаква да диктуват темпото, а на това означава, че ЦСКА в дълги периоди ще трябва да се защитава. Това обаче е нещото, в което Люпко и отборите му са най-добри.

Фактите по безспорен начин доказват, че Люпко Петрович образно казано е „хванал цаката“ на Лудогорец. Статистиката е категорична, че до този момент като старши треньор или като консултант сърбинът не е губил от осемкратните шампиони. Те са били безпомощни срещу него в цели шест шампионатни мача.

През лятото на 2015 година Люпто пое Литекс за кратко и още в първия кръг трябваше да посрещне Лудогорец в Ловеч. „Оранжевите“ победиха с 2:0. Мачът се помни най-вече с едно от попаденията, отбелязано от Данило Асприля, който помете отбраната на разградчани. Диого Виана също се разписа.

В края на същата 2015 година Петрович се върна в Ловеч и замени Лауренциу Регекампф. Пак дойде домакински мач срещу Лудогорец. „Орлите“ поведоха с гол на Марселиньо, но Страхил Попов изравни след центриране на Арсенио Нунеш.

След това той сърбинът срещаше „орлите“ като консултант на трима различни треньори на ЦСКА. Докато помагаше на Нестор Ел Маестро, „червените“ направиха домакинско 1:1 с шампионите на 6 декември 2018 г.

През тази пролет три пъти се изправи срещу Лудогорец. Два пъти съветник на Любослав Пенев. При първия на 3 април „червените“ спечелиха с 1:0 като гост в мач за Купата на България с гол на Рубен Пинто, а три дни по-късно беше направено и нулево равенство в Разград за първенство.

На 11 май, вече като консултант на Добри Митов, Люпко Петрович направи домакинско 0:0 срещу „орлите“, а дербито беше директен спор за титлата. Лудогорец имаше аванс от три точки и дори загуба с един гол пак щеше да го остави начело на класирането. Али Соу пропусна дузпа за ЦСКА още в началото на мача. В края на мача Кристиан Малинов и Светослав Дяков бяха изгонени.

Така Люпко Петрович има баланс от две победи и четири равенства срещу ЦСКА. Сега отново има шанс да се надлъгва с Лудогорец, като дори и равенство в Разград би имало голямо стойност предвид ранния етап на шампионата.

Winbet - победата е емоция! (18+)

ЛУДОГОРЕЦ – ЦСКАPFC CSKA Sofia

Днес от 20:30 часа по Диема Спорт
Разград, „Лудогорец Арена“
Съдия: Драгомир Драганов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Лудогорец: Пл. Илиев, Сисиньо, Григоре, Моци, Недялков, Анисе, Горалски, Жоржиньо, Битон, Чибота, Швиерчок
Контузен: Вл. Стоянов
Наказани: няма

ЦСКА: Черниаускас, Албентоса, Томаш, Занев, Турицов, Бикел, Малинов, Жеферсон, Тиаго, Евандро, Соу
Контузен: Енрике
Наказани: няма

Баланс: 24 мача, 13 победи за Лудогорец, 10 равенства, 1 победи за ЦСКА, г.р. 31:11 за Лудогорец

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Лудогорец не успя да вкара гол на ЦСКА в трите мача между двата тима през тази година.
* „Орлите“ са в серия от девет поредни срещи за първенство без загуба.
* От началото на сезона разградчани вкарват средно по 2,25 гола на мач и преди този кръг имаха най-резултатното нападение заедно с Левски и Локо (Пловдив) – по 9 попадения.
* ЦСКА бележи и допуска средно по 1,5 гола от началото на сезона.
* „Червените“ са единственият отбор от старта на първенството без загубена точка като гост.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020