След звездата на Лудогорец Марселиньо, още един негов съотборник изяви готовност да стане български национал. Това е нападателят Жуниор Кишада, който сподели, че би бил горд да носи екипа на "лъвовете".

"За мен това ще е голям успех, ако се случи. Това зависи само от мен, от изявите ми. Ако ме извикат, ще бъда много щастлив. Когато дойдох в България, беше трудно, не можех да свикна с климата. Тук беше студено, не е като в Бразилия, страшно беше, но вече свикнах", сподели Кишада пред "Диема Спорт".

Той е част от сериозната бразилска колония в Разград, като там вече са седем играчи от най-титулуваната във футбола страна. И Кишада е на мнение, че това му помага в престоя в Лудогорец.

"Става голям майтап, за нас е много по-добре, че има много бразилци. Няма как да останеш сам, след като имаш толкова сънародници в двубоя. Не, че ми е проблем да съм приятел с българите, но с бразилците можем да си говорим повече за нашите неща. Един помага на останалите и така всичко е наред."

"Иначе освен съотборниците ми от България, тук съм с жена си, имаме и едно дете, Педро се казва. На гърба ми е изписан родният ми град - Кишада. Има много играчи с име Жуниньо и трябва да се различа по нещо от тях и затова избрах на фланелката ми да пише името на града ми. Така, ако някой ме види, че вкарвам, ще знае, че съм аз, а не някой друг", сподели още нападателят.

Той все по-често се застоява на пейката, но това не го обезкуражава, а го кара да работи усилено и да се бори за мястото си. Сега се конкурира за позиция с румънската звезда Клаудиу Кешеру. "Аз се чувствам добре, всеки ден работя да задържа формата си. Знаем всички, че трябва да сме на разположение във всеки момент. Някога може Кешеру да не е на линия и тогава аз ще трябва да съм във форма и да го заместя", каза Кишада.

"Не мога да отида при треньора и да му кажа, че трябва аз да съм титуляр, това е абсурд. Трябва да работя и да правя всичко възможно, за да заслужа мястото си и да изчакам момента си. Мисля да си приключа първо договора с Лудогорец, а после ще мисля какво да правя. За мен не е проблем да остана тук. Ако не се случат нещата, ще търся друг отбор", завърши бразилецът.