Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори след дербито с Левски и победата на шампионите с 2:0. 

"Според мен абсолютно заслужено бихме, мисля, че всеки, който е гледал мача, е на подобно мнение. Включително и г-н Хубчев, чест му прави, че в тунела след мача ни каза, че е заслужен успехът. Мисля, че нямаме никакви спорове, Лудогорец беше по-добрият отбор." 

"Не съм имал притеснения, през годините играем в цикъл сряда-събота, в случая четвъртък-неделя, така че не сме много притеснени. Виждам, че отборът е в подем, играем този футбол, който всички искаме и на който се радваме, атмосферата в съблекалнята е отлична. Нещата като цяло са добре." 

"Когато имаме някакво подобно решение за треньорския пост, официално ще го обявим. Но аз още в самото начало в първото интервю казах, че всичко, което се спряга като имена са спекулации и видяхте, че във времето се оказа истината." 

"Като цяло този въпрос не го гледаме с някаква сериозна спешност. Виждате, че Станислав Генчев се справя успешно, грабва шанса, който му се дава, отлично се справя. Тук е мястото да благодаря на Алекси Желязков, който също много помага активно в последния месец и половина. Нещата изглеждат добре, отборът играе страхотно, ние бърза работа нямаме. Нека това момче се наслаждава на плодовете на своя труд." 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Ние винаги сме знаели, че Станислав Генчев има огромен потенциал в треньорската професия и неслучайно го взехме в щаба. Ние го взехме с две основни идеи. Едната е, че знае какво е Лудогорец и какво е да си в тази съблекалня. И второто е, че е доказал през годините, че е изключителен професионалист и има голямо треньорско бъдеще. Ще инвестираме в него и време, и търпение." 

"Той като достатъчно интелигентно момче се възползва по най-добрия начин. Това му е осмата поредна победа, а в две от тях се заговори сериозно за Лудогорец в Европа. Днешната победа е черешката на тортата и доказахме с нея, че Лудогорец все още е най-стойностният отбор с най-стойностните футболисти." 

"По принцип етапът на първенството е такъв, че е прекалено рано за сметки, днешният мач не решава нищо. Случвало се е през годините на този етап от шампионата да загубим от Левски, при това неведнъж. Аз поне за два се сещам, но въпреки сме ставали шампиони. Така че е прекалено рано, в плейофа и шестият може да стане шампион. Прекалено рано е за изводи." 

"За нас е добре за състоянието на отбора и днес победихме един директен противник за титлата. Тази година не само с Левски и ЦСКА са добре, виждам и други отбори с потенциал. Виждате Берое, виждате колко вдъхновено играе Локомотив Пловдив, амбициите им се увеличават. Това е хубаво. Арда също има сериозен потенциал да се намеси в битката." 

"Като цяло конкуренцията е доста добра. За мен Левски е отборът към този момент, който има най-много аргументи да се бори с нас", заяви Петричев. 
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020