Бившият шеф на Михаел Шумахер от периода на германеца в Мерцедес Ник Фрай разкри някои подробности за лечението на легендата във Формула 1 със седем световни титли и разкритикува семейството му. Според него е срамота близките да крият информация за състоянието на бившия пилот и на Ферари.

Както е известно, френският вестник „Льо Паризиен” обяви снощи, че Шумахер е транспортиран в болница за лечение със стволови клетки в Париж. Засега близките на германеца отказват да коментират тези информации. До момента Шумахер се възстановяваше в дома си в Лозана, след като претърпя тежки черепно-мозъчни травми вследствие на ски инцидент в Алпите от декември 2013 година. Оттогава официалните информации за неговото състояние са много малко.

„Корина (б.р. съпругата на Михаел) и семейството държат всичко под строг контрол що се отнася до информациите за неговото лечение, а това е срамота”, пише Фрай в новата си книга „Оцелей. Пилотирай. Победи“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Мисля, че информацията за това как е той, без значение дали новините са добри или не – а те най-вероятно са лоши – е важно, за да могат хората да му съчувстват. Има милиони хора по света, които изпитват неподправена привързаност към Михаел и не говоря просто за германия или феновете на Мерцедес. Заради това, което той постигна, хората биха искали да знаят за неговото състояние. Те са любознателни по природа и ще му съчувстват съвсем искрено”, продължава бившият шеф на легендата.

„От това, което знам, семейството на Михаел се опитва да му предостави най-доброто лечение, което може да се осигури с пари в специализирано заведение вътре в дома им в Швейцария, където неуморен екип се грижи за него ежечасно. Сигурен съм, че техниките и терапиите, които са били разработени и опитани през последните години, могат да се окажат в помощ на други. Би било от помощ, ако неговото семейство сподели начините, по които се бори с това предизвикателство, защото има много хора, които са в същото положение и би им било от полза да получат опит от първа ръка”, добавя Фрай.