Корина Шумахер, съпругата на легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер, крие истината за неговото състояние, заяви бившият му мениджър и близък приятел Вили Вебер, цитиран от "Cologne Express".

Преди 6 години 7-кратният шампион във Формула 1 падна по време на ски и удари лошо главата си в покрит от снега камък. Оттогава за него се грижат в дома им край езерото Женева съпругата му и двете им деца - Джина-Мари (22 г.) и Мик (20 г.). 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Според 77-годишния Вебер, на когото е забранено да вижда приятеля си, съпругата му Корина се опасява, че истината ще излезе наяве, защото нещата не били такива, каквито изглеждали. Вебер се грижеше за спортната кариера на Михаел и на брат му Ралф Шумахер.

Той отчаяно иска да види своя стар приятел, но е получил категорична забрана от Корина. "Зная, че Михаел се удари лошо, но за жалост не зная какъв е напредъкът му. Искам да зная как е той, да си стиснем ръцете или да му шляпна едно шамарче. За нещастие Корина отхвърля всичко това", обяснява в немски документален филм мениджърът.

"Тя вероятно се опасява, че аз веднага се разбера какво става и ще оповестя публично истината. Аз твърдо вярвам във възстановяването на Михаел, защото зная, че той е боец. Ако има възможност, той ще я използва. Не може това да е краят. Моля се за него и съм убеден, че отново ще го видим".

През септември Михаел Шумахер бе транспортиран в болницата "Жорж Помпиду" в Париж за трансфузия на стволови клетки срещу възпаление. Служител на клиниката разкри, че германецът е бил "в съзнание".

Медицинска сестра от кардиологията на болницата бе цитирана тогава в "Паризиен": "Да, той е в моето отделение. И мога да ви уверя, че се намира в съзнание".

В болницата Шуми е бил посетен от бившия шеф на отбора на Ферари във Формула 1 Жан Тодт, който прекарал 45 минути в стаята му.

Анонимен източник разкри пред "Паризиен", че преди това Шумахер поне още два пъти е бил транспортиран в болницата "Жорж Помпиду", като всеки път е бил приеман под фалшиво име и лекуван от малък медицински екип. Коридорите са били пазени от поне 10 бодигарда, екипирани със слушалки.