Най-голямата звезда на Формула 1 Люис Хамилтън изправи на тръни многобройните си фенове заради публикация в „Инстаграм“. Всички са притеснени заради изрази като „чувствам, че се предавам“, „напълно да изключа“ и „животът ми няма смисъл“.

Това предизвика множество коментари в социалните мрежи от привърженици на британския пилот на Мерцедес. Повечето изразяват притесненията си относно състоянието на петкратния шампион на Формула 1 и го призовават да остане силен.

„Скъпи Люис Хамилтън, толкова много хора те обичат. Надявам се, че си добре. Моля те, говори с някого. Знай, че си обичан. Ти вдъхновяваш толкова много хора, ти си изключително добър човек“, написа @Lewisno1fan в „Туитър“.

Въпреки първоначалните притеснения, че отчаянието на 34-годишния британец вероятно намеква за евентуално предстоящо самоубийство, публикацията на Хамилтън е насочена в съвсем друга насока. Той говори за опазване на околната среда.

ПРЕВОД НА ПУБЛИКАЦИЯТА НА ХАМИЛТЪН
Здравей, свят. Надявам се, че всички се наслаждават на този ден. В момента аз съм тъжен, тъй като си мисля накъде се е запътил този свят. Изчезването на нашата раса става все по-възможно, тъй като потреблението надхвърля наличните ни ресурси. Светът е объркано място. Световните лидери или са необразовани, или въобще не ги е грижа за околната среда. Отглеждането на селскостопански култури в момента е най-големият замърсител и в момента с 50% превъзхожда цялата пътно-транспортна индустрия взета накуп.

Тъжен съм, че виждам толкова много хора, дори близки приятели, да игнорират това, което се случва всеки ден. Образованието е ключът, а всички си мислехме, че яденето на животински продукти е добро за нас, но от стотици години сме се заблуждавали. Отне ми 32 години, за да разбера какво е собственото ми влияние върху света и ежедневно се питам какво да направя, за да помогна за оправяне на нещата. Искам животът ми да означава нещо, но, ако трябва да съм честен, животът ми за момента няма смисъл. Решението е да участвам и се стремя да го правя. Призовавам Ви да направите проучвания, за да разберете по какъв начин допринасяте чрез начина си на хранене за продължаващия прогрес на индустрията за месни и млечни продукти, за изсичането на горите, жестокостта към животните, върху нашите морета и влошаването на климата.

Да станем вегани, това е единственият начин за момента наистина да спасим нашата планета. Може да се направи много бързо, само трябва да променим съзнанието си. Честно, чувствам, че се предавам. Напълно да изключа. Защо да се тревожа, когато светът е толкова объркан и на хората видимо не ги е грижа. Ще ми трябва време, за да си събера мислите. Благодаря на тези, на които им пука за света.