Атлетико (Мадрид) си свърши работата в последния кръг и след домакински успех над опашкаря Локомотив (Москва) с 2:0 завърши на второ място в група D, класирайки се за 1/8-финалите на Шампионската лига. В другата среща Ювентус победи с 2:0 при визитата си на Байер (Леверкузен) и също удари рамо на „дюшекчиите“, които в този случай дори при загуба щяха да продължат в следващата фаза.

Преди началото на двете срещи от групата Атлетико имаше точка аванс пред Леверкузен и само победата можеше да гарантира на испанския тим на 100% второто място. „Дюшекчиите“ обаче доминираха напълно срещу „железничарите“ от Москва и въпреки пропусната от Киърън Трипиър дузпа във 2-ата минута стигнаха до трите точки след голове на Жоао Феликс (17-дузпа) и Фелипе (54), възползвал се от пас на Коке. Иначе футболистите на Диего Симеоне отправиха общо 23 удара към вратата на съперника и имаха огромно предимство във владеенето на топката.

След успеха си Атлетико завърши втори в групата с 10 точки и на 6 след лидера Ювентус, който също продължава на 1/8-финалите. Локомотив (Москва) е последен с 3 точки и приключва с участието си в евротурнирите този сезон, а Байер (Леверкузен) завърши трети с 6 точки и ще играе на 1/16-финалите в Лига Европа.