Първенецът на Чехия Славия (Прага) е на крачка от класиране за груповата фаза на Шампионската лига, след като спечели с 1:0 при визитата си на румънския шампион ЧФР Клуж в първия им мач от плейофите. Мачът бе равностоен, но чехите спечелиха с гол на Лукаш Масопуст (28). В 78-ата минута домакините получиха дузпа за нарушение на Питър Олаинка след потвърждение и от ВАР, но Билел Омрани пропусна от бялата точка, след като вратарят Колар отрази удара.

ФК Брюж пък спечели с 1:0 като гост на австрийския ЛАСК в Линц и също гледа към групите. Успехът за белгийския тим дойде след потвърдена от ВАР дузпа, отсъдена след падане на Лоис Опенда в наказателното поле при съприкосновение с Гернот Траунер. Ханс Ванакен (10-дузпа) реализира наказателния удар и донесе победата за гостите.

В същото време холандският шампион Аякс разочарова и завърши 0:0 при гостуването си на кипърския АПОЕЛ (Никозия). Домакините направиха множество пропуски и играчите на Ерик тен Хаг могат да са щастливи, че не получиха гол. Тимът от Амстердам приключи мача в намален състав след двата жълти картона на защитника Нусаир Мазрауи, който беше изгонен в 80-ата минута и със сигурност пропусна реванша. Малко преди края Клаас Ян Хунтелаар излезе сам срещу вратаря на кипърците, но не успя да се разпише.

Реваншите и на трите срещи са на 28 август (сряда) от 22:00 часа българско време.