Динамо (Загреб) срази у дома норвежкия първенец Розенборг с 2:0 в първия им мач от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Хърватският шампион доминираше от самото начало и поведе с гол на Бруно Петрович (8-дузпа), а 11-метровият наказателен удар бе отсъден за фаул на Мариус Лундемо. Гостите от Трондхайм също имаха своите шансове, но Мислав Оршич (28) излезе сам срещу вратаря Хансен и вкара за 2:0. До края на мача с пропуски за домакините се отчетоха Никола Моро, който дори уцели греда, и Ариан Адеми. За Розенборг най-сериозните положения пропиляха Самуел Адегбенро и Торе Региниусен.

Още по-убедителен бе гръцкият гранд Олимпиакос, който разби гостуващия Краснодар с 4:0 и смело крачи към 19-о участие в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир. Руският дебютант в турнира елиминира португалския гранд Порто в миналия кръг, но този път катастрофира в Гърция. Мигел Гереро (30) даде аванс на домакините през първата част, а след почивката Лазар Ранджелович (78 и 85) и Даниел Поденсе (89) довършиха „биковете“.

По същото време Йънг Бойс и Цървена Звезда завършиха 2:2 в Берн и оставиха развръзката за реванша в Белград, но все пак сръбският шампион има предимството на два гола на чужд терен. Швейцарският първенец поведе с гол на Роже Асале (7), който не сбърка сам срещу бившия вратар на Лудгорец Милан Борян. „Звездашите“ отвърнаха бързо и роденият в Хърватия австралийски централен защитник Милош Дегенек (18) изравни с глава след центриране на Марко Марин от корнер. До края на полувремето и двата състава имаха своите шансове, но най-сериозният от тях пропуснаха Нсаме и Нгумо Нгамельо в 39-ата минута, когато Борян направи страхотно двойно спасяване.

Веднага след почивката Матео Гарсия (46) направи обрата пълен след центриране на Марко Гобелич. Домакините се втурнаха в атака да търсят изравняване и в 76-ата минута получиха дузпа за фаул на Ричмънд Боакие срещу Нгамельо. Ситуацията бе прегледана и с ВАР, а резервата Гийом Оро (76-дузпа) бе безапелационен от бялата точка и оформи крайния резултат.