Мениджърът на европейския клубен първенец Ливърпул Юрген Клоп получи добри и лоши новини преди решителното гостуване на австрийския шампион РБ Залцбург в груповата фаза на Шампионската лига. Мърсисайдци ще се класират за 1/8-финалите на турнира, ако не загубят в града на великия композитор Волфганг Амадеус Моцарт.

Централният защитник Деян Ловрен тренира със съотборниците преди визитата в Австрия и може би ще вземе участие. Хърватският бранител получи контузия при победата в гостуването срещу Борнемут с 3:0 миналата събота. Джорджинийо Вайналдум също е на линия за двубоя.

Халфът Адам Лалана обаче не успя да се възстанови навреме за решителния сблъсък и не попадна в разширената група от 19 играчи на „червените”, които отпътуваха за Австрия днес.

Извън групата остават още трайно контузените Жоел Матип, който не е играл от 20 октомври, както и Фабиньо, който е аут до края на календарната година. 

Групата на Ливърпул: Алисон, Ван Дайк, Ловрем, Милнър, Кейта, Фирмино, Мане, Салах, Гомес, Адриан, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн, Шакири, Робъртсън, Ориги, Джоунс, Келехър, Александър-Арнолд.