ПСЖ прегази като гост белгийския Брюж с 5:0 и продължава да оглавява класирането в група „А“ на Шампионската след третия кръг. В другата среща от групата Реал (Мадрид) спечели трудно с 1:0 при визитата си на Галатасарай и зарадва поставения под напрежение Зинедин Зидан.

Френският шампион предложи голов спектакъл за радост на своите и безпристрастните фенове. Мауро Икарди (7) още в самото начало изведе парижани напред в резултата след подаване на Анхел ди Мария. Това се оказа и единственото попадение за първата част, в която домакините не намериха верния път към вратата на костариканеца Кейлор Навас.

След почивката появилият се като резерва Килиан Мбапе (61) и Мауро Икарди (63) набързо решиха нещата в полза на гостите. Френският нападател бе и в ролята на асистент за второто попадение на аржентинеца. След това Мбапе (79, 83) вкара нови два гола и оформи хеттрика си след асистенции на Ди Мария.

С този успех ПСЖ събра пълен актив от 9 точки на върха в групата и има 5 аванс пред втория Реал. Брюж е трети с 2 точки, а на дъното е Галатасарай с 1 точка.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ