Сръбският шампион Цървена звезда елиминира датския първенец ФК Копенхаген със 7:6 след изпълнение на дузпи в реванша като гост и се класира за плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. В редовното време срещата завърши 1:1, какъвто бе резултатът и след първия мач в Белград. В продълженията нямаше попадения, а при дузпите в герой за „звездашите“ се превърна бившият вратар на Лудогирец Милан Борян, спасил няколко удара от бялата точка на датчаните.

Ричмонд Боакие (17) даде аванс на сръбския тим, а нападателят на датчаните Даме Н’Дойе (44) изравни още преди почивката. Бранителят Неманя Милунович остави Звезда с 10 човека на терена в 54-ата минута, след като удари съперник в главата и съдията го изгони. Домакините не успяха да се възползват от числения си превес и така се стигна до продължения. В 112-ата испанецът Пеп Мас задържа съперник в средата на терена и бе изгонен след втори жълт картон, за да остане и ФК Копенхаген с 10 футболисти на терена.

При дузпите пред трибуната, изпълнена с фенове на Копенхаген, бялата точка бе буквално изрината. Това попречи на някои от футболистите, които направиха пропуски, пращайки топката над вратата. Общо девет дузпи бяха пропуснати от различни футболисти, а дори и вратарите се наложи да изпълняват удари от бялата точка. Йонас Винд изтърва решителната дузпа за домакините, след като Милан Борян отрази удара му и класира сръбския шампион в следващата фаза, където ще има за съперник швейцарския първенец Йънг Бойс.

ФК Копехаген, който миналия сезон елиминира ЦСКА, продължава в плейофите на Лига Европа и ще се бори за влизане в групите на този турнир срещу победителя от латвийския Рига и финландския ХИК (Хелзинки).