Кипърският Аполон (Лимасол) победи швейцарския Цюрих с 3:2 в първи мач от група А на Лига Европа. Фотиос Папулис откри още в5-ата минута, а в 40-ата испанецът Маркос Гуйон вкара за 2:0. Гостите не се предадоха и в 50-ата минута Ави Рикан намали на 1:2. Секунди по-късно Япи Япо изравни  - 2:2.

Това изнерви играчите на кипърския отбор и в 81-ата минута голмайсторът Гуйон бе изгонен заради втори жълт картон. Въпреки това обаче домакините взеха своето с автогол на Фелипе Кошч, паднал три минути преди да изтекат редовните 90. В самия край на мача пък численото равенство на терена бе възстановено, тъй като Ясин Чикауи също бе изгонен с втори жълт картон.

Борусия (Мьонхенгладбах) и Виляреал завършиха 1:1. Първото полувреме бе равностойно, като и двата тима имаха шансове да се разпишат, но първи това сториха домакините. Патрик Херман изведе „жребците” напред в резултата в 21-ата минута, след като бе изведен зад отбраната на домакините. След почивката в 61-ата минута Икечукво Уче се възползва от пас на Тригуерос и донесе точката на „жълтата подводница”.
 
ГРУПА „А“
1gla.jpgБорусия (Мьонхенгладбах) – Виляреал 1:1villareal.jpg
1:0 Патрик Херман (21), 1:1 Икечукво Уче (68)

Мьонхенгладбах, „Борусия Парк“
Съдия: Иван Кружляк (Словакия)
 
 
apo.jpgАполон (Лимасол) – Цюрих 3:21_7.jpg
1:0 Фотис Папулис (9), 2:0 Маркос Гулон (40), 2:1 Авраам Рикан (50), 2:2 Жил Япи (53), 3:2 Филип Кох (87-авт.)

Лимасол, „ГСП“
Съдия: Лий Евънс (Уелс)