От Спортния арбитражен съд в Лозана съобщиха, че са изслушали жалбите на футболните федерации на Сърбия и Албания, след като срещата между двата отбора от европейските квалификации на 14 октомври миналата година в Белград беше прекратена заради безредици.

От КАС заявиха, че изслушванията на двете федерации са били в четвъртък и петък. Съдът ще обяви решението си преди двубоя на Сърбия с Дания на 13 юни. Причина за инцидента стана дрон, който прелетя над терена с албански националистически флаг.

Знамето беше свалено от играча на домакините Стефан Митрович, а албанските футболисти се опитаха да го защитят. В следствие на това играчи и официални лица на двата отбора влязоха в конфликт. Няколко сръбски запалянковци нахлуха на терена и атакуваха футболисти на гостите, а двубоят беше прекратен в края на първото полувреме. УЕФА наказа Албания със служебна загуба с 0:3, а на Сърбия бяха отнети трите точки от актива за тази победа. Двете футболни федерации също така бяха санкционирани с по 100 хиляди швейцарски франка. Те обжалват наказанията си пред КАС.