Австрия се класира за Европейското първенство във Франция догодина. Вундертимът разгроми Швеция с 4:1 като гост и подпечата визите за еврофиналите.

Гостите доминираха през цялото време в Стокхолм, но никой не очакваше толкова голяма победа. Давид Алаба отри от дузпа в 9-ата минута, дадена за нарушение на Карлстрьом. В 38-ата минута Мартин Харник центрира в наказателното поле, а Марк Янко с глава засече в мрежата за 0:2. Надмощието на австрийците продължи и след почивката. В 77-ата минута много активният Алаба намери Янко и той с изстрел с едно докосване направи 3:0 за гостите.

В 88-ата Харник се разписа за 0:4, а в добавеното време Златан Ибрахимович вкара почетното попадение за домакините.

Австрийците събраха 22 точки и два кръга преди края са недостижими на върха. На второ място в група G е Русия с 14 т., а Тре крунур са трети с 12 т. Шанс за класиране има и Черна гора, която е с 11 т.

Руснаците се разправиха с аутсайдера Лихтенщайн със 7:0 като гости. Артьом Дзюба се превърна в герой на мача, след като заби 4 гола. Той откри в 21-ата минута, а в 40-ата червен картон получи Кауфман от домакините. Александър Кокорин реализира отсъдената дузпа секунди по-късно за 0:2. Дзюба секунди преди почивката направи преднината на Сборная класическа – 0:3, а в 73-ата беше точен за 0:4. После се разписаха още Фьодор Смолов (77), Алан Дзагоев (85) и отново Дзюба (90).

Черна гора спечели визитата си на Молдова с 2:0. Головете бяха дело на Стефан Савич (9) и Петру Рачу (65 – автогол).