Барселона подготвя последна официална оферта към френския първенец ПСЖ в опит да върне Неймар на „Камп Ноу“, съобщава RAC1. Каталунците би трябвало да изпратят предложението си до часове, а парижани вече имат отговор по въпроса.

Лично президентът на испанския шампион Хосеп Мария Бартомеу се зае в последните дни със задачата да финализира трансфера на Неймар, който премина в ПСЖ през лятото на 2017 година за рекордните в историята на футбола 222 милиона евро. В понеделник той е имал среща заедно с изпълнителния директор на клуба Оскар Грау, главния мениджър Хавиер Бордас, с ковчежника на клуба Енрике Томас, техническия секретар Ерик Абидал, съветника му Рамон Планес и с отговорника на клуба в Южна Америка Андре Къри. Те са обсъждали в офиса на клуба следващата финална оферта за Неймар и са стигнали до решение да представят официално писмено предложение до парижани.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Каталунците ще искат да привлекат Неймар под наем от ПСЖ за един сезон, превеждайки сума между 15 и 20 милиона евро на френския шампион. В договора между двата клуба ще бъде включена и клауза, задължаваща Барселона да откупи правата на бразилеца след края на сезона срещу 150 милиона евро. Според настоящия договор на Неймар с парижани следващото лято освобождаващата клауза ще е 170 милиона евро.

Според Sky Sports обаче ПСЖ категорично ще отхвърли последното предложение на каталунците, тъй като не иска да преотстъпва бразилеца, а да вземе директно трансферна сума за него и в допълнение евентуално футболист на каталунския клуб.

Както е известно, Неймар остана извън групата на ПСЖ за първите два мача от Лига 1, вторият от които бе загубен от парижани с 1:2 в Рен. Ситуацията около бразилеца следи и големият съперник на каталунците Реал (Мадрид), който е готов да предложи пари и свои играчи за бразилеца. Появиха се информации, че и Ювентус е готов да се включи в борбата за подписа на най-скъпия футболист в света, предлагайки в замяна аржентинския нападател Пауло Дибала.