Ново име оглавява списъка с фаворитите за нов треньор на Байерн. Това изненадващо е Пеп Гуардиола, пише „Шпорт Билд“. Корицата на излезлия днес брой на списанието е с голяма снимка на испанеца и заглавие: „Завръща ли се Пеп?“. Баварците търсят наследник на уволнения Нико Ковач. До момента се считаше, че топ претенденти за поста са Томас Тухел (ПСЖ) и Ерик тен Хаг (Аякс).

Гуардиола има договор с Манчестър Сити до 2021 година, но в Мюнхен се надяват, че ще успеят да го убедят да се върне на „Алианц Арена“ през следващото лято, когато се навършват четири години след напускането му на Бавария.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Само преди няколко месеца испанецът посети тренировъчната база на Байерн и се срещна с ръководството на клуба. 48-годишният испанец все още притежава апартамент в центъра на Мюнхен. Според информацията на „Шпорт Билд“, семейството на Гуардиола не харесва Манчестър и предпочита да се върне в баварската столица.

Босовете на Байерн са убедени, че бившият треньор на тима вече не е щастлив в Сити. Испанският специалист наруши собственото си правило за тригодишен период в даден отбор и остана за четвърти сезон на „Етихад Стейдиъм“ в опит да спечели Шампионската лига с „гражданите“.

В миналото Пеп Гуардиола твърдеше, че ще бъде грешка да остане за четвърта година начело на Барселона, а след това повтори думите си и при опита на Байерн да го завържи в Мюнхен.

„Ще се върна в Германия, може би като треньор“, заяви Гуардиола преди три години, когато напусна баварците.