Белгия и Уелс изненадващо завършиха 0:0 в европейска квалификация от група „В” . След тази измъкната точка в Брюксел „драконите” остават начело в групата.

„Червените дяволи” бяха по-активният тим на терена, създадоха повече положения за гол, но не успяха да ги реализират. В 23-тата минута хубаво двойно подаване между Шадли и Ориги изведе халфа в добра позиция. Звездата на Тотнъм стреля отблизо, но стража на гостите Хенеси спаси. 180 секунди по-късно пък силен удар на Ломбаертс се отби от гредата.

В средата на втората част Фелайни разби носа на Джо Алън при един сблъсък в средата на терена, но халфът  остана на терена. В 86-ата минута се получи неприятен инцидент. След изпълнение на корнер Джордж Уилямс и Дрис Мертенс сблъскаха главите си, а белгиецът остана няколко минути да лежи неподвижно на тревата, след което бе изнесен на носилка с шина на врата.

Вече дълбоко в добавеното време на мача отново след центриране от корнер Бентеке стреля с глава, а Хенеси изби от голлинията.

В другия мач от група „В” Кипър разби Андора с 5:0 у дома. Йоргос Ефрем блесна с хеттрик за домакините, а по един гол добавиха Йоргос Меркис и Деметрис Кристофи от дузпа.