Бешикташ завърши като победител в група „С” на Лига Европа. Турският гранд победи Тотнъм с 1:0. Интрига липсваше и в двата двубоя - в Истанбул и в Белград. Предварително се знаеше, че и турският и английският гранд отиват напред в следващата фаза. Предстоеше само да се реши спорът за първото място.

Срещата на Олимпийския стадион в Истанбул ще се запомни и с това, че осветлението на два пъти угасваше. Проблемите с електричеството се проявих в началото и края на мача, който приключи с повече от половин час закъснение. В герой за домакините се превърна Дженк Тосун, който вкара единственото попадение в 59-ата минута, след като довкара топката отблизо в мрежата за 1:0 след центриране на Олкай Сахан.

Преди това нападателят разтресе напречната греда. Загубата означава, че Спърс ще срещнат един от победителите в Лига Европа или отпаднал като трети от Шампионската лига, сред които Зенит на бившия мениджър на Тотнъм Андре Вияш-Боаш.

В другия мач от групата Партизан (Белград) и Астерас (Триполис) завършиха при безлично 0:0.  Както е известно, „черно-белите” бяха елиминирани от Лудогорец по пътя към групите на Шампионската лига. Българският шампион също отпада от евротурнирите точно преди Нова година.

ГРУПА „С“
besiktas_1.jpgБешикташ - Тотнъмтотнъм_1.jpg 1:0
 
1:0 Ченк Тосун (59)
 
 
1par.jpgПартизан - Астерас (Триполис) 0:0asteras.jpg