Националният тим на Холандия официално се класира на Евро 2020, въпреки че записа издънка в седмия си двубой от група "C", завършвайки при нулево равенство в гостуването си на Северна Ирландия.

Точката за "лалетата" значеше, че те вече имат 16 точки и със сигурност ще бъдат на едно от двете първи места в своята група. Към момента те са втори на 2 точки от лидера Германия, който спечели с 4:0 гостуването си на Беларус по същото време.

Северна Ирландия от своя страна е трети с 13 точки и вече няма как да измести Холандия заради преките сблъсъци между двата тима. Все пак островитяните най-вероятно ще имат шанс за класиране на Евро 2020 през баражите за Лигата на нациите, където ще участва и България.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Иначе в днешния двубой домакините започнаха много по-агресивно от холандците, които бяха без две от големите си звезди Жоржиньо Вайналдум и Мемфис Депай, и създаваха редица главоболия за защитата на "лалетата.

В крайна сметка в 32-ата минута Северна Ирландия получи право да изпълни и дузпа, но от бялата точка с пропуск се отчете Стивън Дейвис.

От този момент до края на първата част момчетата на Роналд Куман натиснаха съперника, но гол така и не падна заради многото пропуски на Бабел и Куинси Промес.

През второто полувреме пък головите положения липсваха и нулевото равенство се запази.