Бившият съотборник на Емил Костадинов в Байерн Андреас Херцог побесня, след като воденият от него Израел допусна обрат и загуби с 2:3 от Словения в мач от Група „Е“ на квалификациите за Евро 2020. Поражението лиши израелците от шансове за класиране на европейското първенство.

Тимът на 51-годишния австриец водеше с 2:1 в 63-ата минута, но след това допусна два гола до края на мача. Херцог е побеснял от грешките на отбора. В съблекалнята е хвърлял бутилки и е счупил една маса. През цялото време е крещял: „Вие сте наивни! Няма да постигнете нищо!“. Дори опитни играчи като Бибрас Натхо и Бирам Каял са се разплакали.

След това австриецът е бил смъмрен от техническия директор на Израелския футболен съюз Вили Рутенщайнер.

„Няма да е добре за теб, ако случилото се в съблекалнята излезе наяве“, заявил Рутенщайнер, който преди година преговаряше за спортен директор на Левски.

След това Андреас Херцог направи гневно изказване и пред репортера на израелската телевизия, отразяваща мача в Словения. Пред микрофона австриецът говори за глупави грешки и направени подаръци на съперника.

Въпреки заканата на Рутенщайнер, от израелската футболна централа решиха да не се разделят с Херцог и поне за момента той остава начело на националния отбор.