Бившият съотборник на Стилиян Петров в Селтик Джон Хартсън призова Футболната асоциация на Уелс да го назначи за селекционер на националния отбор на стараната.
 
В момента начело на “драконите” е Брайън Флин, но той е временно на поста като заместник на Джон Тошак. Хартсън, който има 51 мача за националния тим, обяви, че би приел предизвикателството.
 
35-годишният бивш играч на Арсенал и Уест Хям е на същата възраст, на която бе и Марк Хюз, която пое отбора на Уелс.
 
“Във всяко начинание в живота, човек се нуждае от шанс. Същото е и с треньорската професия. Някои футболисти прекратяват кариерите си и стават наставници. Така бе с Рой Кийн в Съндърланд и Марк Хюз с Уелс. Двамата бяха страхотни играчи с невероятно успешни кариери, но не си починаха след това”, заяви Хартсън.
 
“Нийл Ленън имаше пауза след края на кариерата си преди да поеме Селтик. Преди това не е бил треньор. Всеки треньор се нуждае от човек, който да каже: По дяволите, аз ще му дам шанс. Причината, че не съм станал треньор до момента е, че хората все още се притесняват заради болестта ми.”
 
“Имайки предвид кариерата си на футболист и мениджърите, при които съм тренирал, чувствам, че знам как да се справя. Имам вече изградена схема на игра и бих искал да я изпробвам. Не съм обсебен от идеята. Сега съм на 35 и дори да не стана треньор до 4-5 години, аз все още ще съм млад. Надявам се обаче до тогава да получа своя шанс”, заяви бившият съотборник на Стилиян Петров.
 
Утре вечер Уелс приема България в мач от Група “G” на квалификациите за Мондиал 2010./БЛИЦ