Бившият футболист на Динамо (Киев) и на националния отбор на Украйна Андрей Гусин е загинал днес при катастрофа. Според информациите от украинските медии 42-годишният бивш дефанзивен футболист е претърпял инцидент с мотоциклет на пистата „Чайка“ край Киев.
 
Според служителите на трасето трагичният инцидент се е случил днес около 14:00 часа местно време, когато Гусин излетял от пистата на един завой. Той така и не дошъл в съзнание след катастрофата.
 
Като футболист на Динамо (Киев) Гусин има 7 шампионски титли на Украйна, 4 пъти е печелил националната купа и е участвал на полуфинал на Шампионската лига. В продължение на 10 години е част от украинския национален отбор, с който играе на Мондиал 2006.
 
След края на кариерата си Андрей Гусин започва треньорска кариера. Той първо работи във втория отбор на Динамо (Киев), а след това е помощник-треньор в руските Криля советов и Анжи.
 
Това е поредният бивш играч на Динамо (Киев), който умира внезапно през последните два месеца. През август починаха легендите на клуба Андрей Бал и Валентин Белкевич.