Ривър Плейт е на една крачка от спечелването на втора поредна Копа Либертадорес, след като се класира за финала на турнира за сметка на най-големия си съперник – Бока Хуниорс. „Генуезците“ се наложиха с 1:0 в реванша, но това не беше достатъчно, тъй като „синьо-жълтите“ бяха отстъпили в първата среща с 0:2.

Началото на Суперкласико на „Ла Бомбонера“ закъсня с 15 минути, тъй като теренът беше покрит с прекалено много хартийки, хвърлени от трибуните. В 22-ата минута Карлос Тевес се разписа за Бока Хуниорс, но попадението му беше отменено заради игра с ръка. Ривър Плейт отговори, но опасно положение беше спряно заради засада.

Малко преди почивката Енцо Перес едва не си вкара автогол, но вратарят на гостите Франко Армани прояви чудесен рефлекс и предотврати попадението. Въпреки напредването на времето, Бока Хуниорс не се отказа и в 80-ата минута стигна до гол. Ян Уртадо се разписа при разиграване след центриране от фаул.

Друг пряк свободен удар едва не доведе до втори гол за домакините две минути преди края, но до попадение не се стигна. Така Ривър Плейт се класира за финала, където ще играе срещу Фламенго или Гремио.