С масов бой завърши дербито между Спарта (Прага) и Баник (Острава) от шестия кръг на чешкото първенство. Мачовете между двата тима винаги са рискови заради ненавистта на двете групировки фенове. Маршът на гостуващата агитка до стадиона и самата футболна среща са преминали без инциденти, съобщават чешките медии. Боят е започнал, след като домакините от Спарта печелят с 2:0.

След края на мача феновете на Баник са нападнали пожарникарите и служителите на павилионите на стадиона, откъдето са взети кенчета с бира. След това те са били хвърляни по терена и полицаите, които се намесили по молба на организаторите на мача.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Няколко от стюардите и полицаите са настанени в болница след мелето. 28 ултраси на Баник (Острава) са арестувани и се очаква още днес да застанат пред съда. На някои са повдигнати обвинения за нападение на униформени служители, но други са с по-тежки криминални обвинения.

Някои от гостуващите фенове се оплакаха в социалните мрежи заради полицейско насилие и нанесен побой с палки. В мелето едно дете е припаднало заради употреба на сълзотворен газ, а няколко жени са със сцепени глави.