Белгийският национален отбор по футбол продължи с наказателната си акция в група "I" от европейските квалификации. "Червените дяволи", които отдавна си осигуриха участие на Евро 2020, победиха с повече от категоричното 4:1 Русия като гост, с което събраха впечатляващия актив от 27 точки с 9 победи от 9 срещи.

Така тимът, воден от Роберто Мартинес, е безапелационен лидер в групата си при 34 вкарани гола и само 2 допуснати. Втори е Русия с 21 точки, като "сборная" е тимът, който е вкарал двата инкасирани гола от белгийците.

За днешния успех на "червените дяволи" се разписаха братята Еден (33', 40') и Торган (19') Азар, както и Ромелу Лукаку (72'). За домакините днес пък точен бе Джикия (79').

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Срещата в Санкт Петербург започна на доста високи обороти за гостите, които стигнаха и до попадение още в 19-ата минута. Торган Азар получи пас на левия фланг от брат си, напредна и с мощен шут отбеляза за 1:0.

Белгийците продължиха да играят по-добре и в 33-ата минута Лукаку свали топка с глава за Еден Азар, който с прецизен изстрел покачи на 2:0.

Това не бе всичко за първото полувреме и при прекрасна контраатака Де Бройне напредна в наказателното поле с топката и пусна пас за Еден Азар, който не сгреши на опразнената врата за класическото 3:0.

През второто полувреме гостите намалиха обротите, но въпреки това стигнаха и до четвърти гол. Лукаку получи топка на фланга, напредна към средата и с мощен изстрел от границата на наказателното поле вкара за 4:0.

Минути по-късно "сборная" все пак успя да вкара почетен гол след корнер и разбъркване Джикия направи добавка за крайното 4:1.