Черна гора се препъна сензационно при гостуването си на Лихтенщайн в европейска квалификация от група "G". Балканците не успяха да се справят срещу футболното джудже и завършиха 0:0. 

Швеция и Русия пък направиха  1:1 в дербито от същата група. В Сборная могат да бъдат по-доволни от точката, тъй като беше спечелена срещу пряк конкурент и то далеч от дома. Мачът започна отлично за руснаците, които поведоха още в 10-ата минута с гол на Александър Кокорин. Артьом Дзюба свърши “черната” работа, след като се пребори за топката в наказателното поле и я предостави на колегата си. Саша хладнокръвно я прати зад гърба на вратаря на “тре крунур” Исаксон за 0:1. Отговорът на домакините не закъсня. Секунди по-късно Смолников повали Дурмаз в пеналта и съдията Никола Рицоли (Италия) побърза да посочи “бялата” точка. Стражът на руснаците Игор Акинфеев обаче отрази шута от дузпата на Себастиян Ларсон. В 49-ата минута все пак Ола Тойвонен получи топката на линията на вратарското поле от Дурмаз и простреля Акинфеев за 1:1.

В друг мач от същата група Австрия се наложи над Молдова с 2:1 в Кишинев. По-високата класа на австрийците си каза думата и още в 11-ата минута Давид Алаба откри от дузпа. Прьодъл обаче игра с ръка в 27-ата минута и съдията даде дузпа за домакините. Точен от точката на дузпата беше Дедов за 1:1. В 51-ата минута обаче логичното се случи. След корнер, изпълнен от Кристиан Фукс Марк Янко засече топката с глава и опъна мрежата за крайното 1:2. Австрийците завършиха срещата с 10 души, следкато Янко получи червен картон в 82-ата минута.

Група "G"
Лихтенщайн – Черна гора 0:0
 
Молдова – Австрия 1:2
0:1 Давид Алаба (12-дузпа), 1:1 Александру Дедов (27-дузпа), 1:2 Марк Янко (51)
 
Швеция –  Русия 1:1
0:1 Александър Кокорин (10), 1:1 Ола Тойвонен (49)