Дания победи Сърбия с 2:0 в дербито от група „I” на европейските квалификации. След успеха "червения динамит" се укрепи на второто място, на две точки от лидера Португалия (12 т.). За сърбите пък угасна и последната надежда за участие на Евро 2016. "Плавите" са на предпоследната позиция в групата с 1 точка.

Юсуф Олсен откри резултата в 13-ата минута с първия си гол с националната фланелка - 1:0. Натискът на датчаните продължи и в 34-ата минута Хойберг заработи дузпа, след като беше спънат в пеналта от сръбски защитник.  Капитанът на домакините Даниел Агер обаче изпусна дузпата.

През втората част сърбите бяха по-добрия отбор на терена, но късметът не бе на тяхна страна. В 49-ата Митрович засече с глава добро центриране на Коларов. Вратарят Шмайхел показа бърз рефлекс и изби топката, която се отклони в напречната греда, след което бе изчистена от бранител. В 57-ата минута отново Каспер беше последна преграда след опасен шут на Ляич.

Домакините нанесоха решителен удар в 87-ата минута, когато резервата Якуб Олсен се възползва от груба грешка в отбраната на съперника и фиксира крайното 2:0.