Евертън се завърна в гръм и трясък в евротурнирите, след като разби у дома Волфсбург с 4:1 в среща от първия кръг на група „H” в надпреварата Лига Европа. За последно английският тим участва в този турнир през сезон 2009/10, когато отпадна от Спортинг (Лисабон) на 1/16-финалите с общ резултат 2:4

„Карамелите” не доминираха толкова категорично, но срещата се разви доста добре за тях и те постигнаха доста убедителен резултат. Тимът от Ливърпул поведе още в 15-ата минута, когато след удар на Стивън Нейсмит топката рикошира в тялото на Рикардо Родригес и влезе в мрежата за 1:0. Попадението бе зачетено като автогол. В добавеното време на първата част Лейтън Бейнс изведе чудесно Шеймъс Коулмън, който удвои преднината на домакините. След почивката в 47-ата минута пък самият Бейнс се разписа от дузпа за класическото 3:0. Минута преди края на редовното време Кевин Миралас се възполза от асистенция на Самуел Ето’о и покачи на 4:0, а „вълците” направиха всичко възможно да вкарат поне почетен гол и го направиха в последните секунди, когато вкаралият си автогол Рикардо Родригес се разписа от пряк свободен удар и оформи крайното 4:1.

В другия мач от тази група Лил стигна до 1:1 у дома срещу Краснодар. Гостите от Русия поведоха преди почивката в 35-ата минута с гол на Рикардо Лаборде след пас на Ахмедов и бяха близо до изненадващ успех, но през втората част „кучетата” успяха да изравнят в 63-ата минута чрез датския бранител Симон Кяер.
ГРУПА „Н“
1lil.jpgЛил – Краснодар 1:1kras.jpg
 0:1 Рикардо Лаборде (35), 1:1 Симон Кяер (63)

Лил, „Гран Стад Лил Метропол“
Съдия: Лиран Лиани (Израел)
 
everton.jpgЕвертън – Волфсбург 4:1volfsburg.jpg
1:0 Рикардо Родригес (15-авт.), 2:0 Шеймъс Коулмън (45+1), 3:0 Лейтън Бейнс (47-дузпа), 4:0 Кевин Миралас (89), 4:1 Рикардо Родригес (90+4)
 
Ливърпул, „Гудисън Парк“
Съдия: Лука Банти (Италия)