Ейре се класира за Европейското първенство по футбол във Франция през 2016 година. "Детелините" победиха Босна и Херцеговина с 2:0 у дома в мач-реванш от баражите. Първата среща в петък в Зеница завърши 1:1 и това се оказа напълно достатъчно за момчетата на селекционера Мартин О’Нийл.

В герой на стадион „Авива” в Дъблин се превърна Джонатан Уолтърс. Нападателят на английския Сток Сити вкара и двете попадения за „детелините”. Той откри в 26-ата минута от дузпа. Положението беше доста спорно. Дарил Мърфи стигна до наказателното поле и опита да центрира, топката се отби от ръката на Жуканович и холандския рефер Бьорн Кайперс побърза да посочи „бялата точка”. Въпреки яростните протести от страна на гостите съдията остана непреклонен.

В 70-ата Уолтърс се възползва от поредната грешка в отбраната на босненците и простреля втаратя им Бегович за 2:0. При ситуацията сбърка Враниеш, който изчисти лошо едно центриране от фаул. Уолтърс се оказа най-съобразителен и с хубаво изпълнение взриви трибуните.

Вчера участие на еврофиналите си осигури Унгария. Утре са останалите два баража: Дания – Швеция (1:2) и Словения – Украйна (0:2).

Ейре: Рандолф, Коулман, Кио, Кларк, Уелън (90+1 - О'Шей), Хулахан (54 – Маклеън), Маккартни, Брейди, Хендрик, Уолтърс, Мърфи (55- Лонг)
Селекционер: Мартин О'Нийл

Босна: Бегович, Спахич, Жуканович, Враниеш, Кокалич (46 – Бешич), Колашинац, Медунянин (69 – Джурич), Пянич, Лулич (80 - Ибишевич), Виска, Джеко
Селекционер: Мехмед Баждаревич