Уелс и Хърватия завършиха 1:1 във възлов мач от група "Е". Резултатът беше открит от Никола Влашич, който даде преднина на гостите, но Гарет Бейл ги наказа в добавеното време на първата част.

Мачът в Кардиф започна отлично за миналогодишния финалист на световното първенство в Русия. В 9-ата минута Бруно Петкович подаде на Никола Влашич, който от границата на наказателното поле разстреля Уейн Хенеси и хърватите поведоха.

Възпитаниците на Райън Гигс изравниха малко преди почивката. След многоходова акция Бен Дейвис се озова фронтално срещу вратата на гостите и изведе Бейл сам срещу Доминик Ливакович. Асът на Реал (Мадрид) пусна топката под плонжа на стража и направи 1:1 в последната секунда на първото полувреме.

През втората част темпото спадна, като двата тима регистрираха едва 5 удара общо за частта. Най-добрият шанс дойде в 74-ата минута, когато Гарет Бейл направи индивидуален рейд и стреля, но без успех. 

След равенството Хърватия запази първото си място в класирането с актив от 14 точки след 7 изиграни мача. Уелс е четвърти с 8 точни, но след само 6 изиграни срещи, което оставя момчетата на Гигс с известни шансове за Евро 2020. Вторият Унгария има 12 точки, а трети с 10 е Словакия.

Хърватите се нуждаеха от задължителна победа в Уелс, която щеше да им осигури класирането на Евро 2020 преди последния им мач срещу Словакия на 16 ноември. Сега хърватите ще имат нужда поне от точка в двубоя в Риека, за да вземат билет за европейското първенство.