Световният шампион Германия победи Полша с 3:1 у дома в европейска квалификация, която противопостави първите два тима в група „D”. Преди срещата гостите бяха начело в класирането, но след последния съдийски сигнал Бундестимът излезе на върха с 16 точки срещу 14 за Полша.

Марио Гьотце реализира два гола, а Томас Мюлер добави един за Германия, докато за поляците точен бе Роберт Левандовски.

Домакините набързо поведоха с 2:0 с попадения на Мюлер и Гьотце в 12-ата и 19-ата минута. Полша обаче не се предаде и върна един гол чрез Левандовски в 36-ата минута. Нападателя на Байерн простреля Мануел Нойер, а малко по-късно бе близо и до изравняване на резултата.

В 82-та минута всичко в двубоя приключи. Марио Гьотце проби по фланга и пусна към Томас Мюлер, чийто удар беше отразен с крак от Фабиански. Връхлитащият Гьотце обаче беше на място, за да се разпише за 3:1 и да убие интригата.

В другата среща от групата Ейре не срещна никакви трудности с Гибралтар и надделя като гост с 4:0. През първото полувреме се разписа Сайръс Кристи (27), а след почивката Роби Кийн на два пъти (49, 51) и Шейн Лонг оформиха крайния резултат.