Германия победи Шотландия с 3:2 като гост в дерби мач от група „D“ на европейските квалификации. По този начин бундестимът вече е само на крачка от класиране на Евро 2016. В герой за световните шампиони този път се превърна Томас Мюлер. Звездата на Байерн вкара две и асистира за третото попадение.

Гостите доминираха тотално в Глазгоу и можеха да запишат и по-убедителен успех. Притежанието на топката им достигаше близо 80%.

В 18-ата минута Мюлер напредна и шутира от дъгата на наказателното поле. Топката се отклони в тялото на вратаря Ръсел Мартин и влезе в долния десен ъгъл за 0:1.

В 29-ата минута обаче противно на логиката домакините изравниха. Емре Джан извърши глупаво нарушение на сантиметри от наказателното поле, хващайки противник с ръце. При изпълнението на свободния удар Мануел Нойер не реагира по най-добрия начин и изби топката право в тялото на Матс Хумелс и оттам в мрежата за 1:1.

Само 5 минути по-късно германците върнаха водачеството си. Марио Гьотце изведе перфектно Джан сам срещу вратаря. Халфът стреля силно, но Маршал спаси. Непокритият Мюлер обаче се разписа с глава с помощта и на гредата.

Секунди преди почивката упоритите шотландци успяха да изравнят отново. Джеймс Макартър стреля отдалеч при изпълнение на корнер и няколко футболисти на домакините попречиха на Нойер да види топката – 2:2. В 54-ата минута Илкай Гюндоган размени пасове с Мюлер и се разписа с левия крак за крайното 2:3.

Германия е лидер в групата с 19 точки, пред Полша (17) и Ейре (15), Шотландия (11), Грузия (6) и Гибралтар (0).

Шотландия:
Маршал, Р. Мартин, Хътън, Хенли, Мългрю, Макартър, Браун (81 - Крис Мартин), Морисън, Форест (81 - Ричи), Малоуни (60 - Икечи), Флетчър

Германия: Нойер, Хумелс, Боатенг, Хектор, Джан, Кроос, Швайнщайгер, Гюндоган, Йозил (90 +2 - Крамер), Мюлер, Гьотце (86 - Шюрле)