Поредните решения с ВАР във Висшата лига предизвикаха гнева на мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола. Испанецът беше бесен след отменения гол на Габриел Жезус в добавеното време при равенството 2:2. Повторенията показаха, че преди попадането на топката в мрежата е имало игра с ръка на Аймерик Лапорт.

“Трябва да подобрят тази система. В момента няма еднакъв критерий при съдийските решения. Оказва се, че на мача с Челси това на Кристенсен не бе игра с ръка, а сега на Лапорт има ръка? Тези неща трябва да се изяснят. Защо на Фернандо Йоренте нямаше отсъдена игра с ръка в 1/4-финала в ШЛ миналия сезон, а сега е отсъдена? В един случай това е нарушение, а в друг - не. Подобно нещо видяхме и миналата седмица срещу Уулвърхемптън, също и срещу Челси в сряда. Освен това вратарят Адриан не бе на голлинията при изпълнението на дузпите”, критикува Гуардиола.

Испанецът конкретно попита и защо не е отсъдена дузпа преди почивката, когато Ерик Ламела задържа с ръце Родри в наказателното поле.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

“Чиста дузпа! Родри бе повален, но в този момент ВАР явно пиеше кафе. Тези положения трябва да се гледат внимателно. Попитайте ВАР, попитайте големите босове в Лондон защо се случват подобни неща? Помните какво се случи в Шампионската лига в последната минута при гола на Стърлинг. Днес бе същото! Тежко е, защото играхме добре и вкарахме хубав гол в края. Те ни отбелязаха с първото си минаване на центъра, а след това и от статично положение. Тотнъм е вторият най-добър отбор в Европа, но ние показахме страхотна игра. Това бе един от най-силните ни мачове, откакто аз съм тук”, допълни бившият треньор на Барселона и Байерн.

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино също коментира темата с ВАР. Той призна, че в миналото също е критикувал системата, но се е примирил и вече приема решенията, дори когато са в ущърб на неговия отбор.

“Критикувал съм ВАР, но съм принуден да приемам отсъжданията след намесата на системата. Това важи и за бъдещите ситуации, които повторенията ще бъдат срещу нас. Бяхме разочаровани да получим гол в края, но след това имаше проверка с ВАР и тя показа игра с ръка. Емоцията е същата както в реванша със Сити в Шампионската лига. В един момент бяхме отпаднали, а в следващия се оказа, че продължаваме напред. Изумително е, че това отново се случи на този стадион след нова намеса на ВАР”, заяви аржентинецът.

ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ