Интер обърна у дома Днепър с 2:1 в среща от пети кръг на група „F” и се класира за 1/16-финалите на Лига Европа. Капитанът на гостите Руслан Ротан (16) откри резултата, а 28-ата Коноплянка пропусна дузпа и не успя да удвои преднината на украинския тим, след като Самир Ханданович спаси удара от бялата точка. „Нерадзурите” стигнаха до обрата с попадения на Здравко Кузманович (30) и Пабло Освалдо (50) и вече може да мислят за изявите си в турнира напролет. Ранокия получи червен картон в 46-ата минута и Интер доигра мача в намален състав.

В другия мач от групата Сент Етиен и Карабах завършиха 1:1. Това е пето равенство от пет мача за френския тим в групата. Резултатът бе открит от Вюкар Надиров (13), но холандският нападател Рики ван Волфсвинкел (21) изравни. До края на мача Сент Етиен имаше сериозно териториално превъзходство, но не успя да вкара победен гол.

След срещите от този пети кръг Интер е лидер с 11 точки и продължава в следващата фаза. Сеент Етиен и Карабах имат по 5 точки и равни шансове за 1/16-финалите. Днепър е последен с 4 точки, но също има своите шансове, след като в последния кръг приема Сент Етиен. Интер пък ще гостува на Карабах.

ГРУПА „F“
dnepr.jpgИнтер - Днепър 2:1__________.jpg
 0:1 Руслан Ротан (16), 1:1 Здравко Кузамнович (30), 2:1 Пабло Освалдо (50)
 


qara.jpgСент Етиен - Карабах 1:1sent.jpg
 0:1 Вюгар Надиров (15), 1:1 Рики ван Волфсвинкел (21)