Италия срази у дома Гърция с 2:0 и след седмия си пореден успех си гарантира първото място в крайното класиране на група J на квалификациите за Евро 2020. Така „скуадра адзура“ е вторият сигурен участник на Европейското догодина след Белгия.

Футболистите на Роберто Манчини доминираха от самото начало, но през първата част не успяха да вкарат гол, след като пропуски направиха Николо Барелоа, Чиро Имобиле и Леонардо Спинацола.

След час игра Ефимис Кулурис пропусна най-чистото положение за гостите, а италианците стигнаха до трите точки с попадение на Жоржиньо (63-дузпа) и Федерико Бернардески (78) след асистенция на Бонучи и удар от границата на наказателното поле.

Така Италия е с пълен актив от 21 точки начело в класирането и няма как да бъде изместена от тази позиция в оставащите три мача. Гърция записа седми пореден мач без успех и на практика се прости с шансовете си да играе на Евро 2020.

В същото време Армения се препъна и завърши 1:1 при визитата си на Лихтенщайн. Барсегян (19) изведе гостите напред в резултата, а Фрик (72) изравни за домакините. Армеците са трети с 10 точки и на две зад Финландия, а Лихтенщайн е на дъното с 2 точки.