Ивелин Попов участва дейно в празненството на Ростов след убедителната победа с 4:1 като гост на бившия си отбор Спартак (Москва). Както е известно, 32-годишният българин пропусна дузпа и направи асистенция за успеха.

Официалният профил на Ростов във „Фейсбук“ пусна видео от съблекалнята на тима след триумфа на „Откритие Арена“. На него се вижда как двама играчи танцуват от радост, а това са именно Попов и халфът Хорен Байрамян. Към клипа е написан и коментар: „Най-добрият край на годината“.

„Ако бях вкарал дузпата в края на първото полувреме, щеше да поведем с 2:0. В такива моменти отборът се отпуска. Затова стана по-добре, че пропуснах. Много искахме победата и изпълнихме указанията. Имахме много положения, играхме добре в атака. През тази есен се представихме добре срещу всички, само срещу Зенит (1:6) се провалихме“, обяви Попов след мача.

Българският халф на Ростов заяви, че германският треньор на Спартак (Москва) Доменико Тедеско по никакъв начин не е изненадал гостите с тактическия си замисъл за срещата.

„В Русия има много добри специалисти, които в момента са безработни. Не мога да разбера защо медиите винаги поставят акцент на чужденците. Винаги при идването на чужденец започва да се пише за феноменалната му тактика. Не видях нищо подобно от Тедеско“, допълни българинът.

След края на есенния дял в руската Премиер лига Ростов заема трето място в класирането с 34 точки след 19 изиграни кръга. Втори е Краснодар с 35, който е на 10 точки зад убедителния лидер Зенит. Спартак (Москва) е на десета позиция с 22 точки.