Жозе Моуриньо може съвсем скоро да се озове начело на отбор от държава, в която не е ставал шампион. Има вероятност Специалния да оглави тим, амбициран да си върне титлата и това е... Борусия (Дортмунд).

Португалецът до момента е ставал шампион на четири различни държави – Португалия, Англия, Италия и Испания. Само първото място от Германия му липсва сред Топ 4 на първенствата. Той винаги е твърдял, че има интерес от работа в Бундеслигата.

Според „Билд“, Моуриньо напоследък поддържа близки контакти с ръководството на „жълто-черните“ и дори вече е започнал да учи немски език.

Борусия (Дортмунд) се представя колебливо от началото на сезона и наставникът Люсиен Фавър работи в условията на постоянни слухове за уволнение. За момента клубната управа не дава индикации, че планира треньорска смяна. В съвременния футбол обаче всичко е възможно.

Преди време Байерн също беше считан като вариант за Жозе Моуриньо. Баварците обаче са направили Ралф Рангник за свой приоритет, ако се разделят с Нико Ковач. 61-годишният Рангник в момента е шеф по футболните въпроси на корпорацията „Ред Бул“. Манчестър Юнайтед също има интерес към услугите на Щутгарт, Шалке 04, Хофенхайм, РазенБалшпорт (Лайпциг) и др.

БУНДЕСЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ