Холандия постигна трудна победа с 2:1 при гостуването на Беларус от европейските квалификации. И двете попадение за "лалетата" бяха дело на Джорджиньо Вайналдум в края на първата част, докато Станислав Драгун отбеляза за гостите в началото на втората част.

Двубоят започна с предимство за националите на Беларус, които пропуснаха две отлични ситуации до 30-ата минута. Последва обаче активизация на състава на Роналд Куман. В 32-ата минута Куинси Промес центрира топката право на главата на Вайналдум, който вкара на Александър Гутор - 0:1.

В 41-ата минута холандците удвоиха преднината си. Отново в центъра на вниманието се оказа Вайналдум. Халфът получи топката от границата на наказателното поле и с мощен изстрел от около 25 метра матира беларуския страж за втори път - 0:2. 

В 54-ата минута Денис Поляков центрира от лявото крило и право към връхлитащия от задна позиция Драгун, който порази Яспер Силенсен - 1:2. 

До края на двубоя гостите си поиграха с огъня, позволявайки на домакините да ги затруднят в няколко ситуации, но все пак устискаха аванса си и записаха още една победа. В петък "лалетата" спечелиха у дома с 3:1 срещу Северна Ирландия. 

Тимът на Роналд Куман оглавява класирането в група "C" с 15 точки, на три пред Германия, която по-късно днес гостува на Естония. Беларус е на предпоследното място с едва 4 точки.