Треньорът на Интер Антонио Конте получи кошмарни вести след мачовете на националните отбори, след като двама от основните играчи на 18-кратния шампион на Италия се контузиха.

Селекционерът на Чили Рейналдо Руеда потвърди очакванията си, че Алексис Санчес ще е аут от терените в следващите два-три месеца. Санчес получи тежка контузия при нулевото равенството между Чили и Колумбия през уикенда.

„Може да трябва да се премине и през операция. Неговият клуб – Интер, ще реши. Ще го загубим за два-три месеца, което е много лошо, тъй като той започна да играе добре в Интер, вкарвайки два гола. Също така играеше и в Шампионската лига. Беше много щастлив и мотивиран, но сега трябва да видим какво ще стане”, призна Руеда за 30-годишния футболист, който е под наем при „нерадзурите” от Манчестър Юнайтед.

В същото време защитникът Данило Д'Амброзио ще отсъства от терените за две седмици поради контузия. Бранителят е ключова фигура за "нерадзурите" този сезон, но се контузи по време на домакинската победа на Италия над Гърция с 2:0 в квалификационния им мач за Евро 2020. С този успех "адзурите" се класираха за шампиона на Стария континент.

От Интер потвърдиха, че Д'Амброзио е счупил пръст на десния си крак и възстановяването му ще продължи най-малко две седмици. Утре той ще премине радиографски преглед.

СЕРИЯ "А"- РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ СЕЗОН 2019/2020