Швейцария победи Словения с 3:2 в Базел след драматичен обрат в мач от Група „Е“ на квалификациите за Евро 2016. Ключови за успеха на тима на Владимир Петкович се оказаха смените през второто полувреме.
 
„Часовникарите“, които започнаха мача със седем играчи от Бундеслигата в стартовия състав, имаха предимство през първото полувреме, но не успяха да вкарат гол. Те бяха наказани от бившия играч на Литекс Миливое Новакович, който откри резултата точно преди почивката.
 
Две минути след началото на втората част капитанът Бощян Цезар удвои, след като надскочи пазача си при центриране на Валтер Бирса от корнер и се разписа с глава. Петкович реагира и пусна в игра Бреел Емболо и Йосип Дърмич. Именно те комбинираха за попадението на Дърмич в 80-ата минута.
 
Точно преди попадението на мястото на Харис Сеферович в игра се появи Валентин Щокер, който в 84-ата минута изравни след асистенция на Джердан Шакири.
 
След като надеждите им за победа бяха попарени набързо, словенците се простиха и с мечтите за точка. В четвъртата минута на добавеното време Дърмич вкара втория си гол в мача, който донесе победата на Швейцария.
 
С този успех „часовникарите“ се утвърдиха на второто място в групата с 15 точки, на седем зад лидера и вече сигурен участник на Евро 2016 Англия. Словенците са четвърти с девет точки, една по-малко от Естония.