ФИФА публикува на сайта си пълен списък с гласовете на капитаните и селекционерите на националните отбори за наградите „The Best“. Както е известно, Лионел Меси беше определен за най-добрия футболист в света за годината.

Аржентинецът завърши на първо място в анкетата с 46 точки. Второ място зае холандецът Върджил ван Дайк с 38. Трети с 36 точки е португалската звезда Кристиано Роналдо. При гласуването за първо място се дават пет точки, за второ – три, а за трета позиция – един пункт.

Интересното е, че и тримата са капитани националните отбори на своите страни и всеки от тях е дал своя вот в анкетата. Кристиано Роналдо не е гласувал за нито един от своите конкуренти, като по този начин ги прецака, макар че Меси спечели първото място. Лео пък е поставил португалеца на второ място в своята бюлетина, а Ван Дайк е дал първо място за аржентинеца.

Така излиза, че Меси е лишил Роналдо от второто място и също го е прецакал. Ако звездата на Барселона беше поставил португалския си конкурент на първо място в своята класация, то Кристиано Роналдо щеше да измести Върджил ван Дайк от второто място. В същото време нито един от тях не е дал гласа си за Ван Дайк и му подляха вода. Така холандецът загуби ценни точки в битката за първата позиция.

ВОТЪТ НА ЛИОНЕЛ МЕСИ
1.Садио Мане (Ливърпул)
2.Кристиано Роналдо (Ювентус)
3.Френки де Йонг (Аякс/Барселона)

ВОТЪТ НА ВЪРДЖИЛ ВАН ДАЙК
1.Лионел Меси (Барселона)
2.Мохамед Салах (Ливърпул)
3.Садио Мане (Ливърпул)

ВОТЪТ НА КРИСТИАНО РОНАЛДО
1.Матайс де Лихт (Аякс/Ювентус)
2.Френки де Йонг (Аякс/Барселона)
3.Килиан Мбапе (ПСЖ)

ТОП 10 НА НАЙ-ДОБРИТЕ ФУТБОЛИСТИ В АНКЕТАТА НА ФИФА
1.Лионел Меси (Барселона) – 46 точки
2.Върджил ван Дайк (Ливърпул) – 38 т.
3.Кристиано Роналдо (Ювентус) – 36 т.
4.Мохамед Салах (Ливърпул) – 26 т.
5.Садио Мане (Ливърпул) – 23 т.
6.Килиан Мбапе (ПСЖ) – 17 т.
7.Френки де Йонг (Аякс/Барселона) – 16 т.
7.Еден Азар (Челси/Реал Мадрид) – 16 т.
9.Матайс де Лихт (Аякс/Ювентус) – 9 т.
10.Хари Кейн (Тотнъм) – 5 т.