Звездата на Барселона Лионел Меси вкара един гол и направи две асистенции при победата с 3:1 над Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига. Това беше мач №700 за аржентинеца с екипа на каталунците.

Попадението срещу „жълто-черните“ се оказа и рекордно за Меси. Той стана първият играч в историята на турнира, вкарвал на 34 различни отбора. По този начин капитанът на Барса задмина в тази класация Кристиано Роналдо и Раул.

Арсенал е най-честата „жертва“ на Лео Меси в Шампионската лига. Срещу „артилеристите“ той има девет попадения. След това са Милан и Селтик, на които е нанизал по осем гола. 32-годишният феномен има шанс да увеличи броя на отборите, на които е вкарвал в най-силния клубен турнир в света.

Това може да стане в следващия кръг от груповата фаза, когато Барселона играе с Интер. „Нераздурите“ са един от шестте отбора, които не са получавали попадение от аржентинеца във вратата си. Останалите са Левски (Меси е в групата за първия мач през 2006 година, но не играе, за втория е извън разширения състав), Рубин (Казан), Атлетико (Мадрид), Удинезе и Бенфика.

СПИСЪК НА 34-ТЕ ОТБОРА, ПОЛУЧАВАЛИ ГОЛОВЕ ОТ МЕСИ В ШЛ
Арсенал, Селтик, Милан, АПОЕЛ (Никозия), Аякс, Базел, БАТЕ Борисов, Байерн, Вердер, Челси, Динамо (Киев), Ювентус, ФК Копенхаген, Байер (Леверкузен), Ливърпул, Олимпик (Лион), Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Борусия (Мьонхенгладбах), Олимпиакос, Панатинайкос, ПСЖ, Виктория (Пилзен), ПСВ Айндховен, Рейнджърс, Реал (Мадрид), Рома, Шахтьор (Донецк), Спартак (Москва), Славия (Прага), Спортинг (Лисабон), Щутгарт, Тотнъм, Борусия (Дортмунд)