Селекционерът на датския национален отбор Мортен Олсен беше доста разочарован след ремито 1:1 срещу България у дома. “Червеният динамит” е на четвърто място в класирането с 6 точки от пет мача, като изостава с 4 зад втория България, който е натрупал актива си от шест мача, и със 7 зад лидера Италия.

“Ситуацията е много проста - трябва да прибавим 15 точки, за да стигнем до бараж. В мачовете срещу Чехия и България щяхме да сме щастливи на 4 точки, но когато спечелихме първия ключов двубой в Чехия, не е достатъчно добре да постигнеш равенство у дома, заяви Олсен. - Ние правим нещата трудни за себе си, след като не използвахме възможностите, които имахме преди почивката. Кристиан Ериксен, Николай Стокхолм и Симон Кяер пропуснаха няколко положения.

Технически не бяхме достатъчно добри и точността в паса също не беше достатъчно добра срещу отбор, който е толкова компактен. Не бяхме и достатъчно бързи, така че се получи много директен двубой, а след това той се превърна в хаос. Една точка е победа за тях. Обективно българите не бяха толкова опасни, но през второто полувреме вкараха и стана трудно. За щастие рано изравнихме и имахме още време. Направихме смени и опитахме всичко, каквото можахме, чрез включването на Макиенок и с човек по-малко в средата на терена, но не успяхме да спечелим.”

Мортен Олсен беше напът да прекрати работата си в националния отбор на Дания след Евро 2012, когато изтече предишния му договор. Той обаче се остави да бъде убеден от федерацията да остане начело на “червения динамит”.